O NAMA

Apartmani i sobe Lotika su smješteni na Trgu grada, na samoj obali rijeke Drine, pored UNESCO-ve bastine Ćuprije na Drini i Andrićev Konak. Zahvaljujući idealnoj lokaciji, smještaj je prilagođen za boravak turista koji su na proputovanju kroz Višegrad.

Gostima su na raspolaganju 4 smještajne jedinice: Apartman LOTIKA 1 - smještajnog kapaciteta do 7 osoba Apartman LOTIKA 2-smještajnog kapaciteta do 5 osoba Studio Apartman LOTIKA - smještajnog kapaciteta do 4 osobe Dvokrevetna soba sa francuskim ležajem LOTIKA - smjestajnog kapaciteta do 2 osobe. Sve smještajne jedinice su opremljene klima uređajima,grijanjem,kablovskom televizijom, sušilom za kosu, peglom, peškirima, toalet papirom, šamponom za kosu. Omogućeno je besplatno i neograničeno korištenje WIFI-a. Dozvoljeni su kućni ljubimci. Smjestaj se odlikuje funkcionalnošću i udobnošću za odmor u bilo koje doba godine.

Našim gostima nudimo i turističku plovidbu rijekom Drinom i panoramsko razgledanje grada sa vode uz obilazak znamenitosti Višegrada uz pratnju kapetana koji upoznaje prisutne sa svim bitnim istorijskim činjenicama i bitnim znamenitostima grada.

Lotika apartmani su smješteni na glavnom gradskom trgu, na obali rijeke Drine i samo 20-tak metara od starog mosta.

Zanimljiva činjenica je to da se Lotika apartmani nalaze na istoj lokaciji, na temeljima čuvenog Lotikinog hotela iz čuvene knjige ,,Na Drini Cuprija’’ našeg poznatog nobelovca Iva Andrića. Lotika je ostavila veliki utisak na Ivu Andrića koji je opisuje kao jaku i sposobnu ženu, modernu i poduzetnu, ženu koja je bila vijesnik novih vremena, ideja i novog načina života. Iako je bila prva poslovna žena Višegrada ali brže pameti i muskog srca, uveče se ipak povlačila u sobicu na spratu hotela, uzivala i odmarala u pogledu na lukove mosta pod mjesečinom. Zato uzivajte u pogledu na Drinu i njenog kamenog čuvara uz saznanje da ste na toj lokaciji, u tom istorijskom hotelu kojeg je vodila žena koja se odrekla tradicionalne ženske uloge tog vremena i postala tvorac drugačije, modernije istorije Visegrada.

Možete uživati sjedeci na terasi ili uređenom dvorištu sa pogledom na rijeku i most. Apartmani Lotika su u centru Visegrada.

Lotika Lotika English text

Naše ljubazno osoblje je uvijek tu na raspolaganju za Vas.

Udaljenost poznatih lokacija

Zlatibor 65km Zlatibor
Tara 42km Tara
Jahorina 123km Jahorina
Mokra Gora 28km Mokra Gora
Sarajevo 113km Sarajevo
Beograd 225km Beograd